Sigara geçmişten günümüze normalleştirilmiş ve özendirilmiş bir bağımlılık türüdür. İş yerlerinde sigara molalarına izin verilmesi ve önceki senelerde televizyonlarda sigara reklamlarının yer alması bu bağımlılığın yaygınlaşmasına neden olmuştur.
Sigarada bağımlılık yapan esas madde nikotindir. Kişi sigara içtiğinde beynin bağımlılık merkezi uyarılıp serotonin hormonu salgılanmakta ve kişi anlık bir rahatlama hissi yaşamaktadır.Ancak bu his kısa ve geçici bir histir. Gıda ve Alkol Bağımlılıklarında da olduğu gibi belirli maddeye karşı vücut tolerans geliştirmekte olup kişi rahatlama veya mutlu olma hissini tekrar yaşamak için tüketim miktarını zamanla artırmaktadır.
Peki Biorezonans Cihazı Sigara Bağımlılık Terapisinde Nasıl Uygulanır?
Sigara bırakma terapisi tek seans olup süreci psikoloğumuz yürütmektedir. İlk gelişinizde bir psikolog ön görüşmesi ardından cihaz desteği ile süreç tamamlanmaktadır. Danışanlarımızın %80’i destek seansa ihtiyaç duymamakta ancak ihtiyaç duyulması halinde ücretsiz destek seans sağlanmaktadır. Biorezonans cihazının sigara bırakma terapilerinde başarı oranı %90’ın üzerindedir.